Véres vizelet

Míg az esetek egy részében gyulladásos betegségek, vagy kő ürülése okozza a véres vizeletet, a tünetmentesen jelentkező vérvizelés hátterében minden esetben felmerül a húgyutakat érintő daganatos betegség lehetősége is. 

A vérvizelés két formáját különböztetjük meg. A szemmel láthatóan véres, kisebb, vagy nagyobb alvadékdarabokat is tartalmazó véres vizelet a vérvizelés súlyosabb formája, melynek hátterében nők és férfiak esetében is különböző kóros állapotok állhatnak. A vérvizelés okának felderítése meghatározott protokoll, szakmai irányelvek szerint történik. Ultrahang vizsgálat mellett CT vizsgálat, valamint húgyhólyagtükrözéses vizsgálatokkal igazolhatjuk a tünet hátterében álló betegséget. 

Sok esetben a vérvizelés csak speciális mikroszlópos, vagy tesztcsíkkal végzett analízis alkalmával derül ki. Ebben az esetben is a fenti vizsgálatok elvégzése javasolt az ok felderítésére. 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!